maanantai 8. helmikuuta 2010

Taitava

Minua ottaa suunnattomasti päähän se, että olen oppinut otsikossakin mainitun kehumissanan. Tiedän sen ärsyttävän monia koiraharrastajia - jopa minua itseäni. Jotenkin se aina vaan pomppaa esiin treenatessa. Taitava tuo elikko kuitenkin oli :p

Eilen käytiin iltalenkin yhteydessä tekemässä pikainen tokotreeni. Olen valitellut treenikenttien vähyyttä - ja koittanut selittää sillä treenamattomuuttani.. Mutta nyt tajusin että tuollahan on vapaita parkkipaikkoja vaikka muille jakaa. 
Aloitettiin lyhyillä seuruupätkillä, jotka kaikki hyviä. Ei juurikaan poikittanut. Päätin kokeilla ihan kunnon kisaseuruut, ja nehän vaativatkin hurjasti treeniä. Aloitettiin remmiseuruulla, ja tehtiin joku L'n muotoinen kaavio. Täyskäännöksen jälkeen Demi alkoi hieman haahuilla, josta huomautin. Loppuosa ok, perusasunnot aivan törkeen vinot.. Palkkasin vain kehuilla, ja otettiin vapaana seuruu heti perään. Paljon parempi. Ensimmäisen käännöksen jälkeen Demi taas hieman haahuili, huomautin. Loppu tosi hyvä, perusasennot paljon paremmat.
Jäävistä otettiin ensin seisominen. Täähän alkaa sujua! Kummasti sitä vaan saa tuloksia kun oikeesti treenaa. Heitin ensin palkan taakse, mutta sen jälkeen kokeiltiin takapalkalla, tosi hyvä. Tyhmästi päätin ottaa maahanmenon heti perään, menihän se nopeasti maahan, josta vapautus takapalkalle. Meidänhän siis tosiaan piti treenata seisominen ensin kuntoon, ja sitten vasta ottaa seisominen ja maahanmeno samoihin treeneihin...
Luoksetuloja otettiin pari kipaletta niin, että ohjaan namilla perusasentoon. Jäi hyvään kohtaan. Otettiin myös yksi kokonainen ilman avustusta, ja hienostihan se tuli, suorassa jopa. Pitää silti treenata perusasentoon tuloja lisää.
Näiden jälkeen päätin mennä viereiseen koirapuistoon, koska siellä oli puu. Otettiin pelkkiä puunkiertoja pari, Deeku tykkää niistä ihan älyttömästi. Kokeiltiin paristi niin, että koiran tullessa takaisin, käsken sen maahan ja teen heittoliikkeen lelulla. Meni napakasti maahan, mutta ryömi aina muutaman askeleen eteenpäin, hassu elikko.
Tehtiin muutamat sivulletulot puunkierrolla, koira käytti aivan järkyttävän hyvin takapäätään kun kiepsahti sivulle! Loistavaa.

Ei kommentteja: